Anonim
Een week op trainingskamp - Zo deel je dat in

Castelli

Voor de profs to winterperiode de tijd om op trainingskamp te gaan. Maar nu de eerste voorjaarsklassiekers verreden zijn, Begint het bloed ook bij de liefhebbers harder te stromen. Voor velen van ons jest dit dan ook dé periode om de base te leggen voor een goed seizoen en bijvoorbeeld een trainingskamp in het buitenland te beleggen.

Steeds jest jednym z wielu planistów w podróży na Majorce, Costa Blanca na Lanzarote. Want wat is er nou lekkerder dan kilometre in verkeersluwe en bergachtige gebieden en de armen en benen te warmen aan de zon in plaats van aan de kachel.

Castelli

Tips om je trainingskamp een succes te maken

Maak voor je vertrekt op trainingskamp al een goed trainingsplan. Je plan hangt af van je huidige conditie, het doel dat je voor ogen hebt en de omgeving waar je gaat fietsen. Wil je lang bergop rijden, of liever op de vlakke weg, wil je juist je explosiviteit bergop trainen? Allemaal belangrijke zaken om vooraf over na te denken.

Castelli

Op trainingskamp gaan jest heerlijk. Volledige focus op de fiets, op je training en op ontspanning. Je voelt je nawet een echte prof. Maar let wel op, je zult niet de eerste en ook zeker niet de laatste renner zijn die uitgeblust terugkeert van een trainingskamp. Hoe Zorg jij ervoor dat je topfit terug keert van trainingskamp? Dit moet je weten:

Ga niet te enthousiast van start

Natuurlijk heb je er veel zin in! De verleiding is dan ook groot om bij aankomst de eerste dag op trainingskamp jezelf direct uit te sloven en in het zweet te werken. Maar gebruik de eerste dag vooral om te acclimatiseren. Laat je lichaam wennen aan de andere omgeving, de hoogte, de omstandigheden en kom nawet bij van je reisdag. Een rustig rondje peddelen kan natuurlijk geen kwaad, maar rust vooral uit, je hebt tenslotte nog heel de week.

My zijn geen profs

Elke dag 6 á 7 uur in het zadel doorbrengen jest zeker geen uitzondering. Een weektotaal van 30 uur is ook zeker niet raar. Maar Waarom? Omdat het kan? Z omdat we het hebben afgekeken van de profrenners. Wat daarbij voor het gemak vergeten wordt, is heit feit dat profrenners het hele jaar door zo'n 25 uur in de week de fiets zitten en dus niet anders gewend zijn. Ben je liefhebber en is een weektotaal van 6 tot 12 uur normaal voor jou? Dan kun je van 30 uur wel eens flink veel spijt krijgen. Je lichaam jest daar immers niet op ingesteld. In eerste instantie valt het niet echt op, maar de kans dat je później helemaal leeg (en overtraind raakt) ligt op de loer. Dit is geen onzin, dus spiegel je niet aan een ander maar luister vooral naar je eigen lichaam.

Castelli

Een trainingskamp doe je vaak niet alleen, je bent op pad met een gezelschap wat hetzelfde doel heeft, namelijk trainen. Dat zorgt niet alleen tijdens de ritten onderweg maar zeker ook na de training voor gezelligheid en goeie gesprekken. Het is leuk om met een groep te trainen, maar als je zelf niet de sterkste bent en toch altijd met de groep meetraint kan het nog weleens gebeuren dat je aan het einde van het trainingskamp niet meer vooruitkomt. Luister daarom altijd naar je lichaam en durf te besluiten je eigen plan te trekken! Blijf zelf nadenken en volg niet klakkeloos de groepsdynamiek.

Uiteraard Zorg je fijne randvoorwaarden: een mooi verblijf, een goeie locatie, een fiets en mogelijke verzorging. Daarnaast to het praktisch om een ​​goed plan te hebben voor je trainingskamp. Deel je week in met tours, afstanden en verschillende intensiteiten zodat je optimaal kunt profiteren van je voorbereiding. Als je op de plaats van bestemming alles nog moet uitzoeken verlies je kostbare trainings- of hersteltijd.

Castelli

Zo deel je een trainingskamp in

Deze globale Planning kun je gebruiken als je gewend bent om tussen de 6 en de 12 uur te trainen tygodniowo. Verder kan het een houvast zijn als je anders gewend bent.

 • Dag 1 = aankomstdag: maak je materiaal klaar en fiets (optioneel) een uurtje de benen los.
 • Dag 2 = acclimatiseren: 2, 5 uur ontspannen rijden.
 • Dag 3 = duurtraining: 4 treningi rustur z koffiestop.
 • Dag 4 = duurtraining: 5 uur, rustig uurtjes maken with 2 blokken van 20 minuten bergop.
 • Dag 5 = rustdag, met optioneel een uurtje losfietsen.
 • Dag 6 = koninginnenrit: 6 uur, de mooiste route van de omgeving met koffiestop.
 • Dag 7 = uitfietsen: maximaal 2 uur rustig peddelen with extra koffiestops.

Ben je meer trainingingsarbeid gewend en train je gemiddeld 12 tot 20 uur tygodniowo, dan kun je er natuurlijk een schepje bovenop doen. Neem dit als leidraad:

 • Dag 1 = aankomstdag: maak je materiaal klaar en fiets 2 uurtjes de benen los.
 • Dag 2 = acclimatiseren: 5 uur ontspannen rijden.
 • Dag 3 = duurtraining: 5 treningów przeprowadzonych 3 x 20 blokken bergop.
 • Dag 4 = duurtraining: 2 uur rustig rijdenj met koffiestopje.
 • Dag 5 = duurtraining: 5 uur treningu z treningiem interwałowym bergop.
 • Dag 6 = koninginnenrit: 8 uur, de mooiste route van de omgeving met koffiestop.
 • Dag 7 = uitfietsen: maximaal 2 uur rustig peddelen with extra koffiestops.

Bij een trainingskamp ben je lekker weg van huis, hoef je niet te studeren, te werken of energie in andere dingen te stoppen. Dat zorgt ervoor dat je meer energie over hebt dan in een 'normale' week thuis. Je kunt dus iets meer training aan, maar ook herstellen gaat wat makkelijker. Het is alleen wel verstandig om die nodige rust ook te pakken. Las dus gerust een rustdag of een coffee-ride in. Een dagje flaneren langs een Spaanse boulevard is namelijk ook geen straf. Daarnaast heeft goede training alleen efekt als je ook goed rust. Zo kom je sterker terug en leg je op trainingskamp de base voor een mooi seizoen!