Anonim
Deze drie indoor trainingen zijn verre van saai

Tacx

Wil je liever niet buiten fietsen met de kou en sneeuw? Binnenfietsen jest dan de oplossing en hoeft echt niet saai te zijn. Verhoog je snelheid, kracht en conditie met deze drie indoortrainingen.

Gaat het ongeveer zo?

De kans is best groot dat jouw typische indoortraining er zo uit ziet: Je springt op je fiets, zet Netflix aan en probeert vervolgens zo lang mogelijk door de saaiheid van binnen trainen heen te trappen. Maar uren doorbrengen terwijl je het niet leuk vindt, kan tegen je gaan werken.

Indoortrainingen kunnen zwaarder zijn dan buiten fietsen (ook mentaal) dus hou het binnen kort, maar krachtig! Je bouwt daarmee je aerobe energiesysteem op en wordt sterker. Voorsprong op je maten die de fiets in de winter laten staan ​​dus.

Trainen met een virtuele app zoals Zwift is ook een optie, maar dat vereist weer een dure smarttrainer. Heb je een wat eenvoudigere trener wil je gewoon eens wat anders, doe dan eens éé van van deze drie trainingen. Maar Zorg er eerst voor dat je goed voorbereid bent.

Ten eerste: wees realistisch als het gaat om je budget. Je kan wel kiezen voor die dure smarttrainer, maar als je niet veel te besteden hebt, can je beter een ander model kiezen. Daarbij heb je nog de keuze tussen een magnetische of een fluid trainer. Die laatste voelt natuurlijker aan, maar is ook duurder dan de magnetische.

Kijk vervolgens naar de grootte van de trainer en de ruimte die hij inneemt (zowel uitgeklapt als ingeklapt), w połączeniu z nim - niet elke indoortrainer obok makkelijk in de gangkast. De één to compacter dan de andere. Ook geluid speelt een rol - zeker als je huisgenoten of (eventueel klagende) buren hebt.

Zet alles klaar voor je training

  1. Woda: Zorg voor voldoende water, want je zult meer drinken dan buiten.
  2. Wentylator: Houd je lijf (en je achterband) gekoeld.
  3. Rubberen mat: Om het zweet op te vangen en te voorkomen dat de trainer gaat schuiven.
  4. Handdoek: Hang hem over je stuur en frame om te voorkomen dat er zweet op komt.
  5. Boek: Vaak zit er bij een trainer een voorwielsteun, maar als je die niet hebt kan je gewoon een dik boek gebruiken.
  6. Vermaak: Een TV, iPad, smartfon z treningówmaatje helpen tegen de saaiheid.

Om flinke progressie te boeken zou je onderstaande trainingen ongeveer twee keer za tydzień moeten doen; wissel ze onderling wel een beetje af. Na drie weken probeer je ze eens wat zwaarder te maken door wat variaties aan te brengen. Zorg voor minimaal één dag van rust, hersteltraining een andere rustige sport tussendoor. Elke training bevat een rozgrzewający van 10 tot 15 minuten en een ochładzający van 10 minuten.

De trainingen hieronder zijn gemaakt voor een indoortrainer, maar kunnen ook prima uitgevoerd worden na een spinning bike. Pas in dat geval de weerstand aan waar nodig. Als het weer het toe laat, dan kun je deze trainingen ook met een gerust hart toevoegen aan je buitenrepertoir!

Deze training zorgt voor meer kracht en snelheid en helpt je daarbij om sneller te herstellen van zware inspanningen. Voor de hoge cadans interallen gebruik je een lichte versnelling en een zo hoog mogelijke cadans, maar houd de inspanning op een schaal van 1 tot 10 zo rond de 5.

Całkowity czas: 47 do 59 minut
Rozgrzewka Rustige: 10-15 minut
Interwał Hoge cadans: 1 minuta
Rustig rondtrappen: 2 minuty
Herhaal 3 keer.
Rustig rondtrappen:
5 minut
95% przedziałów czasowych: 30 sekund
Rustig rondtrappen: 30 sekund
Herhaal 10-12 keer.
Ochłodzenie:
10 minut

Wariant Zwaardere: Voeg meer 95% interallen toe, tot maximaal 20 herhalingen.

Trening Deze jest ontworpen om makkelijker te kunnen reageren bij een demarrage bergop. Simuleer het klimmen door je voorwiel te verhogen met een extra dik boek. Ga staan ​​tijdens de 15-seconden interallen.

Całkowity czas: 83 do 88 minut
Rozgrzewka Rustige: 10-15 minut
Fiets zittend op 80%: 2 minuty
Ga staan ​​en fiets op 100%: 15 sekund
Herhaal 4 keer.
Rustig rondtrappen:
10 minut
Herhaal het vorige blok inclusief 10 minuten rustig rondtrappen nog 2 keer.
Ochłodzenie:
10 minut

Wariant Zwaardere: De training hierboven bevat 3 x 9 minuten inspanning, włącznie z versnellingen. Om de uitdaging te vergroten probeer dan eens 2 x 15 minuten with 10 minuteen herstel, de keer erna 3 x 12 minuten 6 6enen herstel en tot slot 2 x 20 minuten with 10 minuteen herstel.

Deze training simuleert een wedstrijd. De inspanning is hoog, variërend van iets onder je omslagpunt tot ruim erboven.

Całkowity czas: 72 do 87 minut
Rozgrzewka Rustige: 10-15 minut
Fiets op 80%: 4 minuty
Fiets op 90%: 3 minuty
Fiets op 100%:
1 minuut
Rustig rondtrappen: 5 minut
Fiets op 100%: 1 minuut
Fiets op 90%: 3 minuty
Fiets op 80%: 4 minuty
Rustig rondtrappen: 10 minut
Herhaal het complete blok hierboven (oprócz rozgrzewki) nog éé keer.
Ochłodzenie:
10 minut

Wariant Zwaardere: Voeg 30 sekund toe aan elke stap op de ladder (80%, 90%. 100%). De training erna voeg je 1 minuut toe.